default_maxxelli_blog

Klimaat Chongqing

on September 21 | in Global Information | by | with Comments Off on Klimaat Chongqing

Chongqing ligt in het overgangsgebied tussen het Qinghai-Tibet Plateau en het midden-laag Jangtse Vlakte. Het maakt deel van de vochtige sub-tropische moessonklimaat gordel. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur ligt rond de 18C (64F) tot 20C (68F) met een lage temperatuur van 4C (39F) in de winter en een hoge temperatuur van 40C (104F) in de zomer. Chongqing staat bekent voor zijn hete zomers en is ook wel bekent al seen van de drie ‘oven steden’. De andere twee zijn Nanjing en Wuhan. Breng lichte kleding mee zoals een t-shirt, kort broek en sandalen als je in de zomer komt. Vergeet niet om een paraplum, zonnebril en zonnebrandolie mee te nemen om je te beschermen van de het ‘brandend fornuis’. Chongqing is ook een mist stad die ongeveer 100 mistige dagen per jaar heeft die zich meestal in de zomer en en lente voorkomen. Chongqing ontvangt een overvloed aan regen, ongeveer 1000 tot 1400 millimeters (39 tot 55 inches) per jaar.

Temperatuur


Klik op het plaatje om het te vegroten

Regen


Klik op het plaatje om het te vegroten

related posts

Comments are closed.

« »